Obierz cebulę i posiekaj, następnie podsmaż ją na oliwie z oliwek.Dodaj rozmrożony szpinak i podlej połową szklanki wody.Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodaj jajko i zmiażdżony ząbek czosnku - wszystko razem dokładnie wymieszaj.Całość jeszcze chwile podgotuje około 5 minut.Następnie dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.Gotowy szpinak odstaw do wystygnięcia :)W międzyczasie przygotuj SOS BESZAMELOWY:50 g masła50 g mąki500ml mleka 3,2 %Na małym ogniu w głębokiej patelni roztopić masło, do... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...