
Przepis na : deser
Składniki: masa marcepanowa: 150 g migdałów 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wody 3 kropelki olejku migdałowego dekoracja: cukier w krysztale czerwony,zielony,niebieski barwnik spożywczy w żelu Przygotowanie: 1. Migdały moczyć przez 15 minut we wrzątku, zdejmować skórki, osuszyć ręcznikiem. 2. Migdały zemleć na piasek w blenderze, bądź młynku do kawy. 3. Migdały przekładać do miseczki dodać cukier puder, wodę i olejek 4. Masę mieszać, a potem zagniatać, aż stanie się plastyczna. 5. Formułować w małe jajeczka... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...