Składniki: (na 10-12 babeczek) 225 g mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g drobnego cukru 3 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 175 g roztopionego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do dekoracji: 400-500 g śmietany 36%- ja zawsze staram się używać śmietanę z firmy Piątnica, która jest już ubita/sztywna, jeśli użyjecie innej firmy śmietana może być w płynie-należy ją wtedy ubić na sztywno; 1-2 łyżeczki cukru pudru Barwniki spożywcze w żelu, ja użyłam: czerwony, niebieski... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...