Przepis na : obiad
Lubicie sałatki? Bo my bardzo;) Ta, jest bardzo szybka i prosta. Idealnie pasuje do dań mięsnych. Składniki: 1 sałata masłowa 10 jajek 4 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki kremu z gorczycy z miodem sól pieprz Wykonanie: Sałatę wymyć i pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzić. Gdy będą już chłodne ścieramy je na tarce z najdrobniejszymi oczkami, dodajemy do sałaty. Następnie dodajemy 4 łyżki śmietany i 2 łyżki kremu z gorczycy, pieprz i sól do smaku, wszystko razem dokładnie mieszamy i pozostawiamy na godz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...