Ciasto które mam dzisiaj dla Was jest bardzo znane i tak samo lubiane. Proste do wykonania, nie potrzeba do niego jakiś wymyślnych składników. Większość produktów każdy z nas ma codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się ona z dwóch blatów przygotowanych z parzonego ciasta oraz przepysznego budyniowego kremu. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu ale zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy. Karpa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...