Przepis na : śniadanie
Szparagi na śniadanie? - bardzo chętnie !Zielone szparagi lubią się z jajkiem, dlatego moja śniadaniowa propozycja to szparagi z jajkiem sadzonym.Danie smaczne i szybkie w przygotowaniu. Podane z kromką pieczywa - najlepiej pełnoziarnistego - stanowi dobrze zbilansowany posiłek.Składniki - dla 2 osób6 szt. szparagów zielonych ugotowanych4 jajkaolej rzepakowy do smażeniasólpieczywoWykonanie:Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Na środku patelni położyć 3 sztuki szparagów. Po obu stronach szparagów... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...