Przepis na : obiad
Składniki:4 ćwiartki z kurczaka1,5 cytryny80 ml oliwy2 płaskie łyżeczki soli ziołowej KAMIS2 łyżki tymianku świeżego ( listków)2 łyżki rozmarynu KAMIS1 łyżka musztardy dijonWykonanie:Mięso dokładnie umyć, osuszyć, po czym podzielić na podudzia i udka.Przygotować marynatę.Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 cytryny. Połączyć sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę i musztardę - dokładnie wymieszać. Dodać zioła, jeśli nie macie świeżego tymianku, użyjcie suszonego z torebki.Marynatą zalać i dokładnie natrzeć mięso - odstawić... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...