CLAFOUTIS, czyli owoce w cieście. Składniki:500-600 g czereśni lub innych owoców100 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka0,5 szkl. cukru200 ml kremówki70 ml mlekaszczypta solipłatki migdałowe nr KRESTOPrzygotowanie:Owoce wypestkować, ułożyć w kokilkach.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietankę, mleko, mąkę z proszkiem i solą. Połączyć.Masą zalać owoce, posypać migdałami.Piec w 180 stopniach 40-45 minut. Smacznego ! czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...