Przepis na : deser
Pyszne, delikatne muffinki migdałowe z dodatkiem aromatycznego marcepanu. Lekkie i smaczne, idealne do pracy, czy dla dzieci na podwieczorek (mimo, że nie mają czekolady to maluchy je zajadają). Do tego niezwykle proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? :) Polecamy! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 14 Składniki: 260g mąki pszennej 180g masy marcepanowej 120 drobnego cukru do wypieków (fajną cenę na drobny cu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...