Przepis na : deser
Jakie lubicie kokosanki? Ja uwielbiam chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku. Jeśli Wy też, to mam przepis dla Was. Domowe wykonanie gwarantuje doskonały smak i brak chemicznych dodatków w postaci polepszaczy smaku, czy zapachu. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilkę, polecam :) Czas przygotowania: 10 minut + czas na pieczenie i stygnięcie Ilość porcji: ok 20 sztuk Składniki: 200g wiórków kokosowych 50g masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka Odmierzone masło rozpuszczamy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...