Ciasto jogurtowe z jagodami

Ciasto jogurtowe z jagodami

Ciasto jogurtowe z jagodami

Potrzebujemy: 1 opakowanie jogurtu naturalnego ok. 200 g 400 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 350 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 200 ml oleju  200-250 g jagód  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  W jednej misce mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy. W drugiej misce delikatnie mieszamy jogurt, jajka i olej. następnie przelewamy do miski z sypkimi składnikami i bardzo delikatnie, nie za długo mieszamy łopatką (nie miksujemy!) d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję