Zapiekanka z cielęciną

Zapiekanka z cielęciną

Bardzo lubię potrawy jednogarnkowe, w których rozmaite smaki, aromaty i tekstury wzajemnie się uzupełniają sprawiając, że danie staje się wielowymiarowe. Inspiracją dla tego przepisu była grecka moussaka, jednak komponowałam je do wina, które wcześniej miałam okazję degustować. Ba! A nawet dwóch win. Taki trik i wyzwanie, żeby nie było nudno. Za cel obrałam sobie egerskigo olaszrieslinga od dr. Gal Lajosa (Szo-la-ti, 2016) oraz jednego z moich ulubieńców, również producenta z Egeru, Indian Nyar, Bolyki, 20...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ziemniaki, mielone, tarta, zapiekanki, zapiekanka, mięso, grill, pieczone ziemniaki, danie jednogarnkowe, zapiekanka z ziemniakami, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania mięsne, mięso mielone, zapiekanka z mięsem , ser biały

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.