Uwielbiam wiosnę za długie majówki i ….polny szczaw. Tak, tak, polny, bo ten ogrodowy nie ma takiego smaku. Kochani jak i gdzie spędzacie majówkę ? Jeśli gdzieś w pobliżu macie łąkę to koniecznie nazrywajcie szczawiu. Młody szczaw aż się prosi, żeby zrobić z niego pyszną, wiosenną zupę. Taka zupka oprócz tego że jest bardzo smaczna, to w dodatku jest bardzo zdrowa i tania. Zupa szczawiowa najsmaczniejsza jest z jajkiem ugotowanym na twardo. Ja gotuję szczawiówkę z ryżem, ale można podać ją z osobno u... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...