Dzięki ciepłej i deszczowej aurze w lasach zaroiło się od grzybów i grzybiarzy. Grzyby pomimo, że nie posiadają wartości odżywczej są aromatyczne i bardzo smaczne. Lubicie zbierać grzyby? Ja uwielbiam. Dziś, mam dla Was propozycję potrawy grzybowej, która pasuje do wielu dań – do placków ziemniaczanych, klusek, makaronów i mięs. Mnie najlepiej smakuje sos podawany z chlebem lub bagietką. Składniki : 1 kg grzybów leśnych, mieszanych 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 170 ml śmietany 30 % pęczek ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...