
Przepis na : śniadanie
W ten weekend ogólnie nie zrobiłam, blogowo, nic. Trochę warsztatów kulinarnych, urodziny, dziś cały dzień obijamy się z tymi i owymi. Około 15 zaczęłam mieć takie wyrzuty sumienia, że postanowiłam coś na szybko ugotować. I tak powstały jajka z dużą ilością ziół i orzechami włoskimi. Króliki doświadczalne powiedziały, że spoko, więc publikuję. Ps. Mona, dzięki za wypucowanie kuchni. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 3 łyżeczki poszatkowanych ulubionych ziół (ja użyłam natki pietruszki, szczypiorku i koper... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...