
Cały rok czekam na jego pojawienie się, a gdy już jest - to nie mam dosyć. Ze smutkiem żegnam ostatnie czerwone łodygi. Tak. Rabarbar! Tyle możliwości. I ten smak , ten zapach. Kompociki, ciasta czy dżemy . Wiele by wymieniać. Trzeba korzystać ile się da. Zatem widząc miłą dla portfela jego cenę, kupiłam, ile udźwignęłam. Będzie się działo, a teraz coś, co przyda się gdy zabraknie już świeżego rabarbaru. Wzorowany przepisem na karmelizowane jabłka , sposób na słoiczkowanie tego cuda. Dziś nawet zadebiut... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...