Czosnek niedźwiedzi z jajkiem ( czeremsza ) - przekąska

Czosnek niedźwiedzi z jajkiem ( czeremsza ) - przekąska

Czosnek niedźwiedzi z jajkiem ( czeremsza ) - przekąska

Jak co roku o tej porze wybieram się na działkę po czosnek niedźwiedzi. Uwielbiam go pod każdą postacią, nawet pod tą najprostszą. A dziś w takiej wersji zjadłam go na śniadanie :) Mniam ! O walorach czosnku niedźwiedziego chyba nie muszę pisać? Składniki na 2 osoby: 2 duże pęczki umytego czosnku niedźwiedziego 1 łyżka masła 2-3 jajka sól  pieprz Czosnek niedźwiedzi pokroić na mniejsze kawałki,  wrzucić na roztopione masło i mieszając pozwolić mu zmniejszyć swoją objętość. Czyli smażyć jakieś 2 minutki. Wbi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.