Dietetyczne kotleciki jajeczno-brokułowe to noworoczne odkrycie w mojej kuchni. Składają się dosłownie z 4 składników. Są szybkie, proste w przygotowaniu i przede wszystkim, na pewno każdemu posmakują. Od zawsze wiadomo, że połączenie brokuła i jajka to bardzo dobre rozwiązanie Tym razem również się sprawdziło. Dietetyczne kotleciki jajeczno-brokułowe nadają się do zjedzenia zarówno na ciepło jak i na zimno, przez co super sprawdzą w w Waszych lunch box’ach, które zabieracie ze sobą do szkoły i pracy. Tak przyg...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...