Brukselka w cieście francuskim i szynce parmeńskiej
Brukselka w cieście francuskim i szynce parmeńskiej
Br ukselka swym kształtem daje wiele możliwości i pozwala uwalniać wodzę kulinarnych fantazji. brukselka (duże główki) - 0,5 kg pomidorki koktajlowe - 300 g szynka surowa - ok 12 plastrów ciasto francuskie - 1 opakowanie sól, cukier Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, głąb naciąć na krzyżyk, aby mogła się równomiernie ugotować. Przed ugotowaniem brukselkę zalać bardzo zimną wodą i pozostawić na godzinę. Następnie brukselkę gotować przez 8 minut w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
brukselka, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto, ciasto francuskie, szynka, warzywa, przystawki, szynka gotowana
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję