Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Może i ta moja szakszuka do najpiękniejszych nie należy, ale jest pyszna. Szpinak, pomidory i jajka to super połączenie. Bardzo sycąca, u mnie zawsze jest na obiad, ale można i na śniadanie. Bardzo polecam.     Potrzebujemy:  1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku  250 g szpinaku ( u mnie mrożony liście )  1 łyżeczka oliwy 4 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie według uznania bazylia suszona według uznania papryka słodka mielona według uznania pom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.