Szakszuka to doskonałe rozwiązanie na sycące śniadanie, kolację czy szybki obiad. U mnie najczęściej jest przygotowywana na obiad i za każdym razem inna. W wersji z tuńczykiem była na obiad. Bardzo sycąca i podzielna. Uwielbiamy szakszukę. Potrzebujemy: 1 puszka pomidorów krojonych pół puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 4 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku suszone pomidory według uznania ( przyprawa ) papryka mielona słodka według uznania zioła prowansalskie według ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...