Przepis na : śniadanie
Pierwszy raz przygotowałam omlet na słodko. Wyszedł pyszny i puszysty, idealny dla wielbicieli słodkich śniadań. Wyśmienicie smakuje z dżemem z rokitnika od Łowicz. Omlet polecam na leniwe spokojne śniadanie. Zapraszam:) Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka 2 płaskie łyżeczki cukru 1 łyżeczka masła 2 łyżki mleka szczypta soli Dodatkowo: 1 łyżka masła 2 łyżki dżemu z rokitnika od ŁOWICZ Wykonanie: 1. Jajka roztrzepujemy z cukrem, solą i mlekiem. Następnie dodajemy masło pokrojone w małą kostkę. 2. Na patelni rozgrzew... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...