Od czasu do czasu lubię przygotować śledzie na kolację, takie same mi nie smakują, ale z różnymi dodatkami to już tak. Przygotowałam je na lekko słodko z cebulą duszoną, suszonymi pomidorami i z bakaliami. Najlepiej smakują dobrze schłodzone i ze świeżym chrupiącym pieczywem. Potrzebujemy: 3 duże cebule 3 spore płaty śledzi ( u mnie takie ze słoika z zalewy ) 2 łyżki rodzynek 2 łyżki suszonej żurawiny 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 6 sztuk suszonych pomidorów sól do smaku pieprz czarny m... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...