Pyszna pasta do przygotowania dosłownie w kilka minut. Dla wielbicieli avokado. Idealna na śniadanie i kolację. Podałam ją na domowych bułeczkach-bajglach. Wyszło pysznie. Bardzo lubię takie jedzenie. Polecam, spróbujcie takiej pasty. Potrzebujemy: 1 dojrzałe avokado 5 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 ząbek czosnku ( drobno pokrojonego ) Wykonanie pysznej pasty: 1. Z avokado usuwam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...