Puszek

Puszek

Puszek

Kolejny przepis z książki "100 nowych ciast" Siostry Anastazji. Kolejne ciasto trafione w mój gust: mleko skondensowane, migdały, śmietana... Ciasto "przesiąka" swoim smakiem po dwóch dniach, wtedy jest najlepsze:) Oczywiście, nie zapomnijmy ciasta przechowywać w chłodzie (śmietanie może stać się coś nie dobrego:)) upiec biszkopt jasny (będzie służył jako spód ciasta); Masa migdałowa: 150 g cukru kryształu; 3 łyżki słodkiego mleka; 2 łyżki płynnego miodu; 150 g masła; 300 g płatków migdałowych; Cukier, miód, mas... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, bita śmietana, mleko skondensowane, ciastka kremówki, czekolada, ciasto 3 bit, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta siostry anastazji, do pracy, pączki, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, gorąca czekolada, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto 3 bit bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasto kakaowe

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.