Pizza wiejska z mozzarellą
Pizza wiejska z mozzarellą
Moją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, który po nagrzaniu dobrze trzyma ciepło, dzięki temu spód pizzy jest chrupiący. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 550 ok. 250 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) 3 łyżki oliwy 20 g świeżych drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów 3 łyżki suszonej bazylii ząbek czosnku 0,5 łyżeczki chili sól pieprz odrobina cukru Farsz: laska suszonej kiełbasy (w tym przypadku była to kiełbasa z sarniny ale można wziąć kiełbasę wieprz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, sosy, pieczenie, ser, pieczarki, kiełbasa, ser żółty, pomidor, cebula, sos pomidorowy, czosnek, zupa pomidorowa, brokuły, ciasto na niedziele, pierś, kurczak z ananasem, brokuł, piersi, kiełbaski, ananas, kurczak, mak, słodkie, sos do pizzy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ciasto z makiem
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz