Maliny w syropie

Maliny w syropie

Maliny w syropie

3 kg malin 1 litr wody 1,5 szklanki cukru Maliny przebieramy, płuczemy.  Gotujemy wodę z cukrem. Nakładamy maliny do ¾ wysokości słoiczków  i zalewamy gorącą wodą z cukrem. Wekujemy 10 minut. Z porcji wychodzi około 10 małych słoiczków malin. Cukru można dodać więcej, jeżeli ktoś lubi słodszą wersję.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję