Przepis bierze udział w akcji przetwory: 4 kg papierówek cukier 1, 5 szklanki cukru 2 cukry cynamonowe 1,5 łyżeczki kwasku Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy jakkolwiek. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, wrzucamy jabłka, cukier, kwasek i cukry cynamonowe. Mieszamy. Gotujemy aż jabłka trochę się rozgotują. Gorące wkładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Ja nie pasteryzuję, ale oczywiście, jeżeli ktoś ma obawy to 5-10 minut można. Z porcji wychodzi 5 słoiczków. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...