Pyszne, miękkie muffinki bananowe z dodatkiem kakao. Idealne na pożywną przekąskę lub drugie śniadanie. Błyskawicznie się je przygotowuje , wystarczy wszystkie składniki wymieszać i gotowe. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki to można muffinki dosłodzić np. ksyliotlem lub miodem. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 średnie dojrzałe banany 1/2 szklanki mleka (może być roślinne) 1/3 szklanki oleju roślinnego 2 łyżki ciemnego kakao 2 ły... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...