Parmigiana z bakłażanów i cukinii
Parmigiana z bakłażanów i cukinii
Kolejny przepis z mojej ulubionej ostatnio książki kucharskiej „Vegano Italiano”, tym razem pargmigiana, której nazwa może być myląca. Jedna opcja mówi o tym, że nazwa pochodzi od parmezanu, a druga- bardziej fikuśna, że podobno pochodzi od słowa parmiciana, oznaczającego na Sycylii drewnianą deseczkę żaluzji, a więc taki przekładaniec. Za każdym razem, gdy otwieram tą książkę to nie mogę wyjść z podziwu, że tylko z trzech składników i praktycznie zerowej ilości przypraw, a tym przypadku bakłażanów, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu greenscarf
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
becky greenscarf
100 % weganka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, tarta, sosy, sos pomidorowy, placki, bułki, lasagne, warzywa na patelnie, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka warzywna, placki z cukinii, zapiekanka z cukinii, sos serowy
Inne przepisy z greenscarf
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję