Do zrobienia zupy dyniowej z jarmużem zużyłam połowę dyni, a że nic się nie może u mnie zmarnować to z drugiej połowy wyczarowałam sos do makaronu. Dynia ma to do siebie, że sama w sobie nie ma zbyt dużo smaku, więc chętnie przyjmuje aromat innych dodatków, a do tego podczas duszenia nabiera kremowej konstsyencji. Sos który powstał w ten sposób jest kremowy minmo braku jakiejkolwiej śmietany, tłuszczu ma tez nie wiele bo raptem 2-3 łyżki oleju, więc jest to naprawdę lekkostrawny obiad, tym bardziej jezeli doda... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...100 % weganka