Kruche bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami

Kruche bezglutenowe  ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami

Kruche bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami

Dziś warjacia na temat ciasta z zeszłego tygodnia, mojej rodzinie tak zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać patent ciasta w formie kruszonki. Zrobiłam wersję na bogato i bezglutenowo, bo użyłam mąki owsianej, zamiast dżemu przełożyłam kruszonkę masłem orzechowym, a wierzch zwieńczyłam sosem tofii i solonymi orzechami, wiem, wiem rozpusta Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: 420 g mąki owsianej 120 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej (w wersji wegetariańskiej masło) szczypta soli 100 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję