Dhal z żłótej soczewicy ze szpinakiem
Dhal z żłótej soczewicy ze szpinakiem
Ta potrawa w oryginale nazywa się sooki mung palak. Jej bazą jest żółta soczewica, która mam bardziej posmak ziemi niz czerwona, ale nie jest aż tak „mulasta” jak zielona. Gotuje się równie szybko co czerwona, a składniki odżywcze w niej zawarte (m.in. białko) sprawiają, że jest to idealne rozpoczęcie dnia, jezeli ktoś lubi śniadania na ciepło. Składniki na 4 porcje: opakowanie szpinaku (200-300 g) puszka mleka kokosowego 250 g żółtej soczewicy 3 ząbki czosnku lub łyżeczka grnulowanego pół łyżeczk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu greenscarf
Autor
becky greenscarf
100 % weganka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, szpinak, śniadania
Inne przepisy z greenscarf
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję