Zakwas żytni

Zakwas żytni

Dzień 1100 g mąki żytniej chlebowej100 g letniej wody W szklanym słoiku zmieszaj dokładnie składniki uzyskując bardzo gęstą konsystencję. Słoik przykryj lnianą ściereczką i postaw w ciepłym miejscu. Po 12 godzinach zawartość słoika przemieszaj.Dzień 2mieszanka z dnia poprzedniego 50g mąki żytniej chlebowej50 g letniej wody Do słoika dolej wodę i dokładnie przemieszaj. Dosyp mąkę i ponownie dokładnie przemieszaj. Słoik przykryj lnianą ściereczką i postaw w ciepłym miejscu. Po 12 godzinach zawartość słoik...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję