Bułeczki belgijskie

Bułeczki belgijskie

Moje pierwsze pszenne bułki, które się udały. Chrupiąca skórka, której ciemnego koloru dodała glazura z mleka, jasny miąższ o stosunkowo dużych dziurkach i ten zapach dopiero co wyjętych bułek z piekarnika... Przepis na 10 bułek.Składniki:400 g mąki pszennej chlebowej120 g ciepłego mleka175 g ciepłej wody7 g drożdży instant (lub 20 g drożdży świeżych)1 łyżeczka cukru1,5 łyżeczki soliPrzygotowanie: Mąkę przesiej z solą do dużej miski, dodaj cukier, na środku zrób wgłębienie.Wlej drożdże rozpuszczone w mleku, oprós...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję