Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami

Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami

Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami

Kulebiak to specjał kuchni rosyjskiej, obecny i u nas np. na Lubelszczyźnie. W duecie z czerwonym barszczykiem ląduje na świątecznych stołach w wielu domach. To wielki pieróg wykonany z ciasta drożdżowego lub krucho-drożdżowego z rozmaitym nadzieniem, ten tradycyjny z kaszą i borowikami. Farsz do kulebiaka przygotowałam z kiszonej kapusty i ciemnych, bardzo aromatycznych pieczarek. Można za jednym zamachem przygotować więcej farszu do pierogów z kapustą i grzybami wykorzystując je jako nadzienie do kulebiaka. Grzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, pierogi przepis, pierogi, grzyby, pieczarki, kapusta kiszona, drożdżowe, barszcz, kluski, ciasto drożdżowe, barszcz wigilijny, barszcz czerwony, świąteczne przepisy, kasza, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, pieczarki przekąska, boże narodzenie, przystawki, przekąski, przekąska, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z kapusta i grzybami, łatwe ciasto, wigilijny barszcz czerwony, pieczarki w cieście, ciasto orkiszowe, ciasto na zimno

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.