Grzanki francuskie z chałki orkiszowej

Grzanki francuskie z chałki orkiszowej

Grzanki francuskie z chałki orkiszowej

Przepis na : śniadanie

Grzanki francuskie to proste i pyszne śniadanie lub podwieczorek, z prostych składników, które znajdziesz w każdej lodówce. Podstawowym jest jednak czerstwa chałka. Rzadko pozostaje choć okruszek po domowym pieczeniu chałki, tym razem zawieruszył się kawałek i mogłam zrobić francuskie grzanki. Przepis podstawowy na najlepszą chałkę znajdziesz  tutaj . Przygotowanie grzanek polega na usmażeniu obtoczonych kawałków czerstwej chałki w roztrzepanych jajkach z mlekiem. Tak odświeżona chałka zyskuje "drugie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.