
Przepis na : kolacja
Najtrudniej jest zacząć. Poważnie. Czasem zdarza się, że mam cały post w głowie zanim jeszcze zacznę pisać. A czasem, jak dziś, nie umiem sklecić dwóch zdań. Trzech. Dwa zdania już mam Dziś przedstawię Wam adżwan. Ta mała roślinka, należąca do rodziny selerowatych, zawędrowała z Egiptu aż do Indii. Owoce adżwanu … czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...