Po szalonych i tłustych ostatkach na początek okresu postu proponuję Wam niezwykle delikatne i zdrowe danie. Pstrąg uduszony na porach można podać jeszcze lżej omijając punkt z zagęszczaniem mąkąi śmietanką. Pstrąg duszony w porach 2 pstrągi 1 duży por 2 łyżki kaśnej śmietany wiejskiej 1 łyżka masła sklarowanego 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżeczka mąki pęczek rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól i pieprz biały do smaku Oczyść ryby, skrop je sokiem cytrynowym, posyp je odrobiną soli i pieprzem... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...