
Bardzo prosta do wykonania tarta, na kruchym kakaowym spodzie z dżemem i masą z mleka w proszku. Składniki na prostokątną blaszkę do tarty 30 x 10 cm ciasto kruche: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g masła 1 żółtko czubata łyżeczka kakao ewentualnie 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % masa: 50 g masła 1/4 szkl mleka 1/4 szkl cukru 3/4 szkl mleka w proszku 1/2 słoika dżemy wiśniowego lub porzeczkowego do dekoracji: czekolada wiórki kokosowe Ciasto kruche 1. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...