Jeśli nie macie takiej formy do gotowania babki, lub nie opłaca Wam się jej kupować to polecam ten przepis bo babka jest warta zachodu. Wychodzi delikatna, wilgotna i będzie pyszną odmianą tych zwykłych babek które pieczecie :) Składniki na babkę z kominkiem (śred. 16 cm) 2 jajka kl L 100 g cukru 75 ml oleju 25 g mleka 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki cukru waniliowego Sok z 1/3 cytryny skórka z połowy cytryny 1. Jajka miksujemy z cukrami na puszystą pianę, następnie pa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...