
Jeśli nie macie takiej formy do gotowania babki, lub nie opłaca Wam się jej kupować to polecam ten przepis bo babka jest warta zachodu. Wychodzi delikatna, wilgotna i będzie pyszną odmianą tych zwykłych babek które pieczecie :) Składniki na babkę z kominkiem (śred. 16 cm) 2 jajka kl L 100 g cukru 75 ml oleju 25 g mleka 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki cukru waniliowego Sok z 1/3 cytryny skórka z połowy cytryny 1. Jajka miksujemy z cukrami na puszystą pianę, następnie pa... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...