
Nazwa tego ciasta mówi sama za siebie, bo jest po prostu pyszne i myślę że idealnie sprawdzi się na świątecznym stole :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto na 2 blaty (jeśli za dużo by wam było ciasto, za grubo z reszty upieczcie ciasteczka) 210 g mąki (pół na pół z krupczatką) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g cukru pudru 85 g masła 3 żółtka 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru Waniliowego Beza: 3 białka 11 g mąki ziemniaczanej 105 g cukru drobnego Masa budyniowa: 370 ml mleka 1 ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...