Przepis na : obiad
ok 700 g ziemniaków 1 szkl śmietany 100 g żółtego sera 1 jajko sól pieprz oregano 2 łyżki posiekanego koperku pstrąg mąka do panierowania tłuszcz do smażenia sól pieprz surówka dowolna Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Wystudzone obieramy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. W blenderze miksujemy śmietanę ser i jajko, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek, zalewamy ziemniaki masą i zapiekamy w temp ok 180 st przez ok 30 min. Pstrąga skrobiemy z łusek, lekko solimy i posyp... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...