Omlet z rukolą i ziołami

Omlet z rukolą i ziołami

Omlet z rukolą i ziołami

Przepis na : śniadanie

2 jajka 2 łyżki mleka 70 g kiełbasy pół małej cebuli garść rukoli 3 gałązki majeranku 3 wierzchołki bazylii 3 gałązki hyzopu sól pieprz pomidor Jajka wybić do szklanki, rozmieszać z mlekiem. Kiełbasę i cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać posiekaną rukolę, zamieszać, Wylać jajka z mlekiem, posypać świeżymi ziołami, pokroić pomidor na plasterki i ułożyć na wierzchu, posolić, posypać pieprzem i przykryć omlet smażąc na małym ogniu. Omlet jest gotowy po 3-4 min kiedy jajko się zetnie. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.