
1 udko z kurczaka 1 marchewka kawałek pietruszki sól pieprz listek laurowy 1 mała cebula 1 gałązka lubczyku żelatyna sok z cytryny 1 łyżka groszku z puszki 2 jajka ugotowane na twardo Udko myjemy i gotujemy z włoszczyzną jak rosół. Udko u warzywa wyjmujemy i studzimy. Przygotowujemy formę od babki lub inne naczynie. ok 750-800 ml rosołu odlewamy przez sitko do kubka, i dodajemy żelatynę według opisu na opakowaniu. Mieszamy aż żelatyna się rozpuści. Doprawiamy solą. pieprzem i sok... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...