
(na 4 porcje) 2 kiełbaski białe 200 ml śmietany 18% 1 łyżka chrzanu 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Kiełbaski kroimy na pół i przecinamy częściowo na 4 cz. nie przekrawając do końca. Śmietanę ubijamy w blenderze z chrzanem, jajkiem i przyprawami. Nakładamy po równo do 4 foremek i wkładamy po jednej kiełbasce. Zapiekamy przez ok 20 min w piekarniku nastawionym na 200 st. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...