Proste włoskie danie. Dla mnie to kwintesencja włoskich smaków. Sprężysty makaron, dużo oliwy i smak czosnku i chilli. Uwielbiam to połączenie, a z dodatkiem świeżej natki pietruszki i dyni jest obłędne. Składniki: oliwa extra vergine z tygodnia włoskiego w Lidlu 2 łyżki przyprawy aglio, olio e chilli z tygodnia włoskiego w Lidlu makaron spaghetti z tygodnia włoskiego w Lidlu 300g obranych kawałków dyni natka pietruszki 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz Kawałki dyni gotujemy przez 15-20 minut, najlepiej ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl