Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie

Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie

Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie

Dzisiaj coś  dla "mięsożerców"...pyszne żeberka, które się rozpływaja w ustach. Ich tajemnica, to subtelne połączenie smaku gorzkawego piwa ze słodkim miodem i cebulą...tyle. Temu połączeniu poza szczyptą soli i pieprzu, nic więcej nie trzeba. Składniki: 1 kg żeberek wołowych  0,5 kg cebuli 0,5 l piwa jasnego 1 czubata łyżka miodu sól i pieprz do smaku 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: Żeberka umyć,  pokroić po "kości", osuszyć i otoczyć w mące. Na patelni rozgrzać smalec i podsm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, żeberka, mięso, pieczywo, sosy, wołowina, mięso duszone, żeberka na słodko, pyszne sosy

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.