Robiłam je jeszcze przed Wielkanocą, ale w przepastnych czeluściach mojego aparatu się zwyczajnie zawieruszyły, a stanowiły fajną ozdobę Świątecznego stołu wraz z kurczaczkami z tego przepisu . Wrzucam je teraz, choć pewnie mało kto skorzysta, no ale w przyszłym roku też będą Święta:) Do przygotowania zajączków potrzebne będą: ugotowane na twardo jajka szczypior goździki lub pieprz w ziarenkach 1 marchewka Wykonanie: Jajek ugotować tyle ile chcemy zajączków plus dodatkowo 2-3 na uszy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.