Fioletowa fasolka szparagowa KAMELEON...czuję się rozczarowana na maxa :) Po ugotowaniu jest zielona, dobrze, że chociaż nie traci walorów smakowych :) Składniki: 700 g fasolki szparagowej 1 cebula kilka gałązek szczypiorku garść kwiatków i listków oregano 1 czerwona papryczka chili Sos: 3 łyżki oleju 3 łyżki octu 1 łyżeczka cukru ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fasolkę umyć , odciąć końcówki i wrzucić do garnka. Zalać zimną wodą, dodać 1/3 ły... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.